ПОКЛОНИ ЖИВОТ!
08.07.2011

Председник Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић, још једном је упутио позив грађанима, посебно добровољним даваоцим крви али и свима који осећају потребе, да се одазову акцији типизације - ПОКЛОНИ ЖИВОТ, која ће се одржати у Нишу, у суботу 09.07.2011. у Дому војске Србије (од 09 до 18 часова).

Ја ћу са својим сарадницима, каже председник Игор Новаковић понудити крв и очекујем да ће то учинити и сви они који могу да замисле шта значи нестанак једног живота. Овом активношћу помажемо нашем младом суграђанину Томиславу Цветковићу (има 34 год.) који болује од  акутне линфобласне леукемије чији је живот тренутно угрожен, али и другим пацијентима. Потребна је хитно проналажење подударног потеционалног донора. Од појединаца узимаће се периферна крв и према важећим етичким стандардима, даваци периферне крви потписаће информисани пристанак (informed consent

Ова хуманитарна акција има за циљ и подизања свести грађана о трансплатацији и донаторству органа и ткива, како би се повећао број донатора и смањила дужина чекања на органе и матичне ћелије за трансплатацију. То значи и наду за пацијенте којима трансплантација представља једини вид лечења. Акција типизације грађана Ниша одвијаће се под непосредним руковођењем, проф. др Надежде Басаре, директорке Интерне  клинике болнице Sankt Franciskus u Flensburgu, Немачка и подршку Универзитета у Нишу, Медицинског факултета, Клиничкоги центра у Нишу-Клинике за хематологију и имунологију, Града Ниша, Градске општине Палилула и других општина, организација и установа.

Проф.др Игор Новаковић,
Председник Градске општине Палилула